tiistai 7. toukokuuta 2013

Mansikkamaa parvekkeelle

Ostin sunnuntaina 18 kpl mansikantaimia. Korona-lajikkeen marjoja kuvataan mm. suuriksi, erittäin hyvänmakuisiksi ja soveltuviksi sekä tuorekäyttöön että säilöntään.

Alkuperäinen idea oli istuttaa suurin osa mansikoista palstalle ja jättää vain jokunen yksilö parvekemarjaksi. En kuitenkaan ole ihan varma palstan soveltuvuudesta mansikkamaaksi. Tiedonhaun perusteella maan tulisi olla multava ja ilmava. Useassa lähteessä mainitaan myös, että hyvä paikka on sellainen, jossa on edellisenä vuonna kasvatettu palkokasveja. Kivikova ja tiivis maa kaipaa parannusta - eli suunnitelmat elävät.

Taimet saavatkin tulevan kesän kasvuympäristönsä ruukuista. Kriteerinä mansikkaruukulle on se, että vesi pääsee valumaan sen läpi. Ruukkujen alla ei ole lautasia eivätkä potit ole suojaruukkujen sisällä. Palstalla tulevalle mansikka-alueelle kylvetään hernettä. Parvekkeella kokoa kasvat kasvit siirretään sinne vasta syksyllä. Jos hyvin käy, sitä ennen partsilta kerätään kunnon sato :)

Mansikoiden lisäksi parvekkeella on tällä hetkellä pari orvokki-lobelia-asetelmaa. 

2 kommenttia:

 1. Olemme kasvattaneet savimaassa mansikoita hyvällä menestyksellä. Mansikkapenkere pitää rakentaa riittävän korkeaksi ja peittää paksulla muovilla. Itse olen leikannut vielä muovin alle multasäkeistä lisäkaulukset taimille.

  Savimaa on kylmää, mikä pitää ottaa huomioon kaikissa istutuksissa ja kylvöissä. Kateviljely auttaa kylmässä savimaassa viljelyä huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että on onnistunut. Täytyypä ottaa vinkeistäsi vaarin, kun on mansikkapaikan perustaminen meneillään.

   Poista