lauantai 4. toukokuuta 2013

Kuvia parvekeviljelystä

Vaikka palstaviljely tuottaakin hieman päänvaivaa, on palstanoviisi parvekeviljelyn konkari. Tässä kuvia toissakesän viljelyksistä.

Lämpöä vaativat kasvit - kuten tomaatti ja chili habanero - menestyivät kasvihuoneenomaisella lasitetulla parvekkeella hyvin.
 Alkukesästä - ennen parvekkeen rehevöitymistä - tein muutamia kukkahankintoja. Puutarhamyymälästä mukaani päätyi orvokkeja ja lobeliaa. Ruukkuruusu oli alunperin huonekasvi, joka sai uuden kasvupaikan parvekkeelta. Salaattia puskee vähän joka paikasta. Taustalla laventeli ja ruohosipuli.
Kurkku - taustalla juurakosta kasvatetut liljat

Orvokki-lobelia-asetelma ja ruukkuruusu
Kuukausimansikkaa amppelissa.


Pensastomaatti
Tänä kesänä parvekkeella on tarkoitus viljellä tomaattia, basilikaa, kukkia ja ehkä mansikkaa. Toissakesän projektissa kasvatin parvekkeen syötävät kasvit siemenistä, mutta koska nyt ikkunalaudat ovat täynnä palstalle meneviä taimipotteja, hankitaan parvekekasvit valmiina taimina.


3 kommenttia:

 1. Oi, sulla on ollut komeat viljelykset parvekkeella! Ihan eri mittakaavassa kuin itselläni.
  Miten sait pidettyä salaatit kirvoilta turvassa? Mulla oli viimekesänä kauhea kirvainvaasio parvekkeella, eikä syötäville osille oikein tekisi mieli edes mäntysyopaa ruiskuttaa... Epäilen, että osa ongelmasta saattoi olla parvekkeemme sijainti 6. kerroksessa (lasitettu myös), koska sitten leppäkertut ja muut kirvojen viholliset eivät löytäneet paikalle. Olisko sulla siis vinkkejä tän suhteen, tai eikö sulle vain eksynyt kirvoja?

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni parvekkeeseen ei kohdistunut minkäänlaista ötökköinvaasiota. Salaattiemme ongelmaksi koitui ennen pitkää kuivuus, ja ne alkoivat kasvattaa kukkavartta.

  Tietääkseni kirvojen torjuntaan voi käyttää myös nokkos- ja raparperikäytettä tai ihan vain kylmää suihkua. Tuo nokkonen kyllä vaikuttaa ihan ihmekasvilta! Se tulee olemaan palstalla ykköslannoite, ja toki kokeilen myös torjunta-aineena, jos (=kun) tarvetta ilmenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan perehtyä lisää noihin torjuntamahdollisuuksiin täksi kesäksi. Salaattia nimittäin kyllä kuluu meidän talossa, joten sitä voisi kasvattaa niin paljon kuin vain parvekkeelle mahtuu.

   Poista