torstai 9. toukokuuta 2013

Kriittinen kuluttaja ei haksahda kauppojen kasvusäkkeihin

Toissakeväänä tuttavani kertoi lukeneensa viimeisimmästä uutuudesta eli Biolanin kasvusäkistä. En voinut ymmärtää ehdotusta kalliin ja epäesteettisen tuotteen sijoittamisesta parvekkeelleni. Kasvusäkin sisältöhän on vain lannoitettua turvemultaa! Jos haluaisin välttämättä kasvattaa kasvini rumassa muovipussissa, ostaisin halvan multasäkin, puhkaisisin siihen muutaman reiän ja heittäisin sisään kanankakkaa.

Suurissa multafirmoissa hyötykasvivillitys osattiin ennustaa juuri oikeaan aikaan. Nyt - kun parvekeviljely on trendikäs, jokaisen tiedostavan kaupunkilaisen harrastus - on kasvusäkkejä tarjolla joka lähtöön. Kun selailee valikoimaa, tulee sellainen vaikutelma, että esimerkiksi mansikkaa, yrttejä tai perunaa on mahdotonta kasvattaa muutoin, kuin sille tarkoin suunnitellussa kasvusäkissä.

Itse olen kasvattanut kaikki parvekekasvini ruukuissa. Ruukut on hankittu enimmäkseen huuto.netin kautta, puoli-ilmaiseksi. Kierrätyksen hengessä myös muoviset ruoka-astiat sopivat viljelyyn mainiosti, kunhan niiden pohjaan tekee pari reikää. Kuvassa näkyvät astiat (oranssi ruukku poislukien) olen saanut UniCafesta.
2 kommenttia:

 1. Tänään, kun seisoimme Bauhausin ulkokassajonossa vaimon kukkahankintoja maksamassa, bongasin lavahyllyistä Biolanin Savimaan Parenne nimisen uutuuden. Yksi säkki riittää neliölle, ja hintaa säkillä oli jotain kuuden euron pintaan.

  Kolmellasadalla eurolla saisi parannettua puolet aarin viljelypalsta-alasta :)

  Pienviljelijän kukkarolle on tunkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on varmaan hauskaa siellä tuotekehityksen puolella. Tuossa Savimaan Paranne -tuotteessa aineosina hiekka ja komposti!

   Poista